dinsdag 6 november 2007

Chef-Nazi Mahler geïnterviewd

Op Gods akkers lopen een hoop bijzondere schepsels rond. Neem Horst Mahler. Mahler (71, rechts) is politicus voor de nationalistische NPD en bekend als de 'Chef-Nazi' van Duitsland. Hij behoedde de partij voor een verbod en verspreidt zijn anti-semitische gedachtengoed zo breed als hij maar kan.

De Joodse blockbusterjournalist Michel Friedman (zelf ook niet van onbesproken gedrag) interviewde Mahler voor het blad Vanity Fair. Het leverde een twee uur durend woordengevecht op tussen twee tegenpolen, dat integraal op internet te lezen is. Mahler schuwt strafbare uitspraken niet: hij ontkent de holocaust en begint het interview met "Heil Hitler, Herr Friedman".

Oorspronkelijk was het interview bedoeld om te spreken over de RAF. Hij spoorde de (linkse!) terroristen Andreas Baader en Gudrun Ensslin aan tot de daden die Duitsland vanaf de jaren '70 in de greep hielden. Uiteindelijk werd het een bizar gesprek over onder meer het Duitse Rijk, jodenhaat en belediging.

Lees deel 1 hier, deel 2 hier. Na het interview deed Friedman op persoonlijke titel aangifte tegen Mahler.

Michel Friedman (links) wordt stevig bekritiseerd voor zijn interview. Hij had volgens politici van verschillende partijen na zin 1 moeten stoppen.

Geen opmerkingen: