maandag 26 november 2007

Ivan Klasnic is terug!

De comeback van het jaar. Medische wonderen bestaan. Superlatieven in de Duitse pers over de terugkeer van voetballer Ivan Klasnic van Werder Bremen.

Na een mislukte en een gelukte niertransplantatie maakte Klasnic zijn rentree. Tegen Energie Cottbus (0-2 zege) maakte hij ruim een uur vol.

Op 17 december 2006 speelde Klasnic (27) voor het laatst. Toen werd de schrikbarende diagnose gesteld: een carrièrebedreigende nierziekte. Hij werd gedwongen tot 342 dagen revalidatie met grote angst om als sportinvalide verder te moeten leven.

De aanvaller was voor zijn blessure een sterkhouder in het Weserstadion. In 137 wedstrijden scoorde hij 42 keer. Zijn voetbalopleiding genoot hij in Hamburg bij FC St. Pauli.

Klasnic speelde vanaf het begin, omdat basisspeler Boubacar Sanogo en zijn naaste concurrent Carlos Alberto door de club diciplinair geschorst zijn. Verrassend koos trainer Thomas Schaaf voor de Kroaat, die het duel speelde met een speciale 'nierbeschermer'. Hij had na afloop veel emoties, maar weinig woorden: "Mooi, het is gewoon heel mooi."

Geen opmerkingen: