vrijdag 30 november 2007

Laatste scalp voor Halmich

Ze was wereldkampioen maar toch werd ze uitgelachen. Regina Halmich bokst, en dat was ook in Duitsland een mannenaangelegenheid. Totdat ze op televisie een man een gebroken neus sloeg. Vanavond vecht ze voor het laatst.

Sinds 1995 is Halmich (31) wereldkampioen in het vlieggewicht. De populaire televisiepresentator Stefan Raab was voor Halmich de opstap naar een lucratieve carrière. Raab daagde in zijn programma Schlag den Raab (rechtstreeks, kijkdichtheid 73,5 procent, foto boven) Halmich uit en ze zou de programmanaam letterlijk nemen. Een rechtse hoek van Halmich bleek teveel voor Raab. "Ik keek hem in zijn ogen, zag onzekerheid en ramde erop. Ik voelde zijn neus door mijn handschoen heen."

Halmich was beroemd en geaccepteerd: het cashen kon beginnen. Eerst vocht ze voor een appel en een ei, maar na het Raab-gevecht streek ze al eens 300.000 euro op. Fotosessies voor onder meer Playboy en catwalkoptredens (foto rechts) volgden. Volgens Spiegel Online zou ze voor het gevecht van vanavond ongeveer een miljoen euro krijgen.

De tijd dat Halmich zich iets aantrok van kritiek is nu echt voorbij. De Duitse ex-wereldkampioen Graciano Rocchigiani, die deze maand zijn memoires uitbracht, is nooit positief geweest over Halmich en de vrouwenbokssport in het algemeen. 'Rocky': "Vrouwen horen niet in de boksring, maar aan het fornuis en in bed." Halmich lacht erom: "Hij moet zijn bad-boy-image hooghouden. Doet me niets."

In Karlsruhe staat het laatste gevecht van Halmich op de rol. Tegenstandster is de Israëlische Hagar Shmoulefeld Finer. Om in bokstermen te spreken: een opgewarmd lijk. Waarschijnlijk een KO-tje in ronde 1 of 2. Live te zien op ZDF, 22.10 uur (voorbeschouwing).

Update 2/12: Natuurlijk won Halmich. Niet met KO, maar op punten na een hard gevecht. Hier de reacties uit de pers: Stuttgarter Zeitung, Der Tagesspiegel, Sueddeutsche Zeitung.

Geen opmerkingen: