maandag 12 november 2007

Die deutsche Woche (8)

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week:

* De spoorwegproblemen gaan verder en worden steeds erger. Er zit geen enkele beweging in. Donderdag werd in grote delen van Duitsland het goederenverkeer lamgelegd. Een spreker van de Duitse spoorwegen noemde de staking "de grootste goederenverkeerstaking ooit in Duitsland". In de komende week staat wellicht alles stil, ook de snelle ICE-treinen.

* Het monument voor de Duitse eenheid komt in Berlijn-Mitte. Hiermee troefde de Berlijn Leipzig af, dat ook in de race was. Het monument herinnert aan de vreedzame revolutie van 1989. In Leipzig begon de opstand. Op de 20ste herdenkingsdag (11-9-2009) moet het worden ingewijd.

* Willi Bartels, de bekendste bordelenbouwer van Duitsland, is dood. De 'Koning van St. Pauli' werd beroemd met zijn Eros-Center, het modernste en meest vrouwvriendelijke bordeel van de hele Reeperbahn in Hamburg. Nu is daar het wijkmuseum van St. Pauli gevestigd. Bartels werd 92 jaar.

* Voor het eerst dit seizoen heeft Bayern München verloren. Het sterrenteam (Toni, Klose, Ribéry, …) bleek niet sterk genoeg om VfB Stuttgart te verslaan: het werd 3-1 in het Gottfried-Daimler-Stadion. Vooral de eerste goal was zeer bijzonder. Bayern blijft wel koploper in de Bundesliga, met 1 punt voorsprong op Werder Bremen en Hamburger SV.

Geen opmerkingen: