dinsdag 27 november 2007

Pauli: quotes op bestelling

En daar is de volgende Pauli-rel. Gabriele Pauli, de politica die vorige week uit de CSU stapte, wil alleen nog tegen een financiële vergoeding interviews geven. Hierbij kunnen op zich al vraagtekens worden gezet, maar dat ze ook op bestelling antwoorden levert, spant de kroon.
Het opinieblad Focus kreeg het volgende aanbod van een Pauli-agent: een exclusief interview met Gabriele Pauli, alleen even een contractje opsturen en daarbij speciale wensen aangeven. U vraagt, wij draaien. Kosten: 30.000 euro. Een lager honorarium kan ook, maar dan zijn de antwoorden uiteraard minder smeuïg.

Op de website van de Fürthse staat een verklaring voor de betaalde interviews. "Om in de politiek door te kunnen gaan, is het legitiem van diegenen die van mijn inzet profiteren een bijdrage te verlangen." Dit is volgens Pauli legitiem omdat de media miljoenenomzetten hebben gemaakt met de verhalen over haar.

Der Spiegel meldt dat het blad Vanity Fair, waarin Pauli haar breuk met de CSU bekendmaakte, grof betaald heeft. De Duitse journalistenbond spreekt er schande van: "Chequeboekjournalistiek keuren we altijd af".

Volgens de Sueddeutsche Zeitung zegt de partijloze Pauli omwille van tijdgebrek geen interviews af, maar laat ze liever openstaande werkafspraken schieten. Ze haalt daarmee de woede van collega's op de hals.

UPDATE 30/11: In een mooi interview met Spiegel Online geeft Pauli haar lezing van de zaak: hier.

Geen opmerkingen: