donderdag 15 november 2007

FC Thun & 'das Mädchen am Spielfeldrand'

Een sexschandaal dreigt in Zwitserland, het land dat in 2008 mede het EK voetbal organiseert. Twaalf actieve en ex-spelers van eredivisieclub FC Thun zijn begin deze week, samen met 9 anderen, gearresteerd en verhoord op verdenking van misbruik van een 15-jarige scholiere. De trainer van FC Thun is een Nederlander, René van Eck.

In een verklaring op de website laat het bestuur van FC Thun het volgende weten: Beim FC Thun herrscht grosse Bestürzung und Betroffenheit. Zur Zeit gilt für die verdächtigten Fussballer jedoch die Unschuldsvermutung. Alle selectiespelers hebben een strikt spreekverbod gekregen.
Boulevardkrant Blick weet meer: 'iedereen kende het meisje aan de rand van het speelveld'. Ze behoorde tot de fanschare van de club. Daarna worden enkele gearresteerden genoemd. Om de privacy van de verdachte te respecteren worden de namen niet volledig genoemd: Ibrahim B., Omar F. en Marco H.. Zoek hier de bijpassende achternaam. Wordt vervolgd.

UPDATE 23/11: (Met dank aan Frank) Hier de namen van de verhoorde en niet-verhoorde spelers. De lange lijst bevat spelers die niet opgepakt of ondervraagd zijn. De vier spelers eronder zijn verhoord, maar zonder strafvervolging. De twee spelers daaronder waren destijds niet in Zwitserland, daarover weet FC Thun niets. Opvallend: in de lijsten komen de A-selectiespelers Marco Hämmerli, Fabian Stoller, Stefan Glarner en Milaim Rama niet voor.

Geen opmerkingen: