maandag 24 december 2007

Handbalhype neemt toe

De jaarlijkse laureaten voor sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar zijn zaterdag uitgereikt. De individuele prijzen gingen naar turner Fabian Hambüchen en biatlete Magdalena Neuner, maar de meeste aandacht ging uit naar de teamprijs.

Veel morele steun kregen de voetbaldames, die wereldkampioen werden zonder één enkel tegendoelpunt te incasseren. Toch waren de handbalheren de gelukkige: trainer Heiner Brand mocht de trofee in ontvangst nemen.

Het is tekenend voor de handbalmania die in Duitsland heerst. Sinds februari, toen de nationale herenploeg in eigen land wereldkampioen werd, neemt de hype hand over hand toe in Duitsland. Links op de foto viert doelman Henning Fritz de titel. De krantenkoppen schreeuwden: "Wie is Kahn? Wij hebben Fritz!"

Zo ook in Berlijn, bij de Füchse. Hier speelt de Nederlander Mark Bult (rechts), die nog elke dag verbaasd is over de populariteit van zijn sport. "Na voetbal en Formule 1 gaat het in Duitsland om handbal. Gisteren speelden we tegen TUS N-Lübbecke (net als de Füchse in de onderste regionen van de Bundesliga geklasseerd) voor bijna 7000 mensen, ongekend." Füchse Berlin won met 34-26, Bult scoorde driemaal.

Geen opmerkingen: