woensdag 5 december 2007

Monster Knut is jarig

Wat een gekkenhuis. Honderden toeschouwers, honderden journalisten en honderden cadeaus: er zijn mensen èn dieren die het met minder moeten doen op verjaardagen. De nationale Duitse knuffelijsbeer Knut niet.

Hoewel, knuffelijsbeer? Het pluizige beestje is in een jaar gegroeid tot een monster van 110 kilo, dat niet meer met fluwelen handschoentjes kan worden aangepakt. Per dag stouwt hij een halve kilo rund- of paardevlees, 5 grote haringen, een kist druiven, 2 broodjes, gekookte aardappels en wortels en een liter havermoutpap naar binnen.

Voor de bezoekers was het er niet minder leuk om. Grote groepen schoolkinderen zongen liedjes, vierden feest en aten van de enorme verjaardagstaart. Een Berlijnse kunstenaar presenteerde een schilderij van Knut en zijn verzorger en de stad Berlijn heeft een speciale munt laten slaan.

De directeur van de Berliner Zoo (foto links) sloot zijn toespraak af met goed nieuws: nog minimaal een jaar zal Knut Berlijn trouw blijven. Daarna moet hij verhuizen naar een grotere dierentuin, waar hij zich kan mengen onder andere (lees: vrouwelijke) ijsberen.

Geïnteresseerde dierentuindirecteuren staan inmiddels in de rij, allemaal om de bezoekersaantallen van de Berliner Zoo te evenaren. Naar verwachting zullen 3 miljoen mensen in 2007 de poort passeren, dat is een half miljoen meer dan in andere jaren.

Het item haalt vanavond ook het Jeugdjournaal: hier. Meer foto's hier.

Geen opmerkingen: