vrijdag 28 december 2007

Sexy-Döner-Party

Berlijn is partystad nummer 1 en dat levert soms bizarre taferelen op. In Kreuzberg wordt hier een bijzondere dimensie aan gegeven: 24-uurs-kebabrestaurant Bagdad aan de Schlesische Strasse organiseert vanavond een 'Sexy-Döner-Party'.

Dönerdisco. Knoflooksausparty. Het klinkt allemaal even bizar, maar in Berlijn is het een maandelijks terugkerend fenomeen. De laatste vrijdag van de maand is kebabpartydag. Veel partypeople blijven hangen, terwijl die eigenlijk op weg waren naar de grotere clubs als Lido, 103 en Watergate of festivalstek Arena.

Het idee ontstond aan de stamtafel van het restaurant. Niet lang daarna mochten de gasten bij de eerste Sexy-Döner-Party zelf op de beat van de muziek het vlees van het spit snijden en werd aan het eind van de avond een Miss-Sexy-Döner gekozen. Vandaag kunnen VIP's een tafel reserveren met Oriental Glamour.

Een DJ draait trancemuziek terwijl door het raamluik de verkoop van de broodjes gewoon doorgaat. Binnen dansen ondernemers, chirurgen, Turkse Kreuzbergers, artistiekelingen, Erasmusstudenten, krakers en doodnormale kebabliefhebbers een gat in de nacht.

Geen opmerkingen: