donderdag 20 december 2007

En het gezeur begint weer...

Denk je dat het gezeur eindelijk voorbij is, blijkt het nog een wassen neus. Althans, daar lijkt het op: de onderhandelingen tussen de machinistenvakbond GDL en de Duitse spoorwegen (DB) over een apart tariefverdrag hebben niets opgeleverd. Gistermiddag verliet GDL-chef Manfred Schell (foto) de onderhandelingen.

DB-woordvoerder Oliver Schumacher is stomverbaasd over de stap van de GDL. "Tot het eind verliepen de onderhandelingen constructief. Daarop stopten ze plotsklaps met praten." Hij roept de GDL-top op om de al behaalde resultaten niet op het spel te zetten.

Volgens de ZDF werd gistermiddag om 3 uur een document aan Schell voorgelegd waarin stond dat de GDL moest afzien van een eigen tariefverdrag voor machinisten. In plaats daarvan zou de GDL met de andere vakbonden binnen de DB om de tafel moeten en een gezamenlijk akkoord bereiken. Maar een eigen cao, dat is nou juist waar het de machinisten om te doen is.

En nu? Nieuwe stakingen? Vooralsnog niet, Schell heeft aangegeven dat tot eind 2007 treinen kunnen blijven rijden. Conclusie: het gezeur is niet voorbij, es fängt erst jetzt an.

UPDATE 15.17 uur: Vanaf 7 januari wil de GDL gaan staken. Zowel het goederen- als het personenvervoer wordt dan platgelegd, voor onbepaalde tijd.

Geen opmerkingen: