maandag 31 december 2007

De waanzin gaat door

Normaal gesproken zou hij allang dood zijn. Knut werd verstoten door mama en dan gelden in dierentuinen de ijzeren wetten van de natuur: de verschoppeling laten sterven. Totdat de media erop vlogen en de directeur dollartekens in de ogen kreeg.

'Oh, wat zielig!' dacht heel Berlijn toen de RBB (Rundfunk Berlin Brandenburg) een item uitzond over het nieuwgeboren ijsbeertje. Ook de zender plukt de vruchten van de hype: tot op de dag van vandaag zendt RBB een 5-minuten-durend Knutjournaal uit.Niet dat de geboorte zo bijzonder was: in het ijsberengedeelte van de Berliner Zoo hangen foto's van ongeveer 20 welpjes die daar het eerste levenslicht zagen. Weinig reden tot opwinding zou je zeggen, maar heel Duitsland kreeg de kolder in de kop. Knuts verzorger, Thomas Dörflein, werd de held van de natie en 'Berlijner van het Jaar 2007'.

En dan moeten we in dit verhaal ook Ernst niet vergeten. Op 5 december 2006, dezelfde dag dat Knut werd geboren, kwam deze bruine beer ter wereld. Niemand besteedde aandacht aan hem. Nu is dat ineens anders: ook hij heeft inmiddels zijn fans. Omdat hij niet zo dick und dreckig is, goed kan klimmen en geen zeehondjes eet.

De waanzin gaat door, vlak voor de jaarwisseling: Hollywoodfilmproducent Ash R. Shah (Garfield, Sudden Death) biedt 5 miljoen dollar (!) voor het exclusieve recht op Knut. Met de licentie op zak wil hij een animatiefilm in de stijl van Shrek en Finding Nemo produceren met de wereldster in de hoofdrol. In maart 2008 gaat in Duitsland al een film over het leven van Knut in de bioscopen draaien, 'Knut und seine Freunde'.

Nu nog een Oscar voor de totale waanzin.

Geen opmerkingen: