woensdag 24 oktober 2007

Hoog bezoek bij de buurman

Tegenover bureau Berlijn van de NOS bevindt zich de hoofdvestiging van het Bundeskanzleramt (BKA), de 'geheime dienst' van Duitsland. Het met camera's, wachthuisjes en hoge hekken beveiligde gebouw was gistermiddag en vanmorgen in één en al leven.

Ditmaal niet om terroristische aanslagen (ook hier) te verijdelen, maar juist om gastvrijheid te tonen, zo lijkt het. Wat er precies aan de hand was valt moeilijk te achterhalen, maar alles wijst erop dat Al Gore er een nachtje te gast was.

De kersverse Nobelprijswinnaar voor de Vrede was gisteren in Berlijn om een toespraak te houden voor energieconcern EnBW. Hier krijg hij volgens speculaties een knap zakcentje voor: 141.000 euro.

De toespraak was, tot woede van de Duitse pers, niet toegankelijk voor media. Hier nam de Nederlandse correspondente in Berlijn natuurlijk geen genoegen mee: tot diep in de nacht achtervolgde ze Al Gore door Berlijn. Voor een mooie quote doe je alles, nietwaar? (Hoewel, de paar woorden zouden stevig in de portemonnee van de belastingbetaler te voelen zijn: de helft van Gores honorarium had de NOS moeten ophoesten.)

De helse rit voerde de achtervolgster door gans Berlijn, Gore nimmer uit het oog verliezend. Totaan een afzetting vlakbij het BKA-gebouw: Gore reed verder en de correspondente bleef staan.

UPDATE 25/10: De geruchtenmachine draait op volle toeren: het zou tóch gaan om een terrorist. Een linkse 'relschopper' zou in het BKA verhoord zijn.

Geen opmerkingen: