donderdag 11 oktober 2007

Je zal er maar wonen...

In Rotterdam heb je de Keileweg, in Groningen de Bornholmstraat. Donkere straten waar hoertjes tippelen en spuiten. Waar louche mannen met zonnenbrillen in grote auto´s met geblindeerde ramen af en aan rijden. Plaatsen waar je niet gezien wilt worden.

De Keileweg van Berlijn heet Kurfürstenstrasse. 30 jaar geleden stond Christiane F. hier, nu staat het nog steeds vol. Met Oosteuropese prostituees vooral. Te zien aan het vele langzaamrijdende bestemmingsverkeer hebben ze het druk.

Voor nummer 38 staat elke avond een bleek, uitgemergeld meisje. Amper 20 lijkt ze. Ze knipoogt wanneer de fietsende Hollander het huizenblok binnengaat. Elke avond weer. Ze lacht, maar is niet blij.

De vaste bewoners zijn er aan gewend, de passant inmiddels ook. Protesten klinken wel, maar heeft het zin? Integendeel: de diehard-buurtbewoners krijgen opnieuw een klap te verwerken. Er liggen plannen om op de hoek van de Kurfürsten- en de Postdamer Strasse een groot bordeel te openen (zie ook hier). En zo verloedert de Kurfürstenstrasse meer en meer. Je zal er maar wonen...

UPDATE 16/10: Krijgen de tegenstanders dan toch hulp? De stadsdeelraad Tempelhof-Schöneberg gaat het verhinderen. Desnoods via de rechter.

Geen opmerkingen: