maandag 8 oktober 2007

Tom Cruise gesaboteerd?

Problemen voor Tom Cruise en de rest van de crew van de film Valkyrie! De opnamen die gemaakt werden in het Bendlerblock zijn onbruikbaar en moeten opnieuw gedraaid worden.

De film vertelt het verhaal van graaf Stauffenberg, de verzetsstrijder die een mislukte moordaanslag op Hitler pleegde. In het Bendlerblock werden de verzetsstrijders tegen Hitler doodgeschoten. Hiervoor is een monument neergezet.

Bij het ontwikkelen van de negatieven is een verkeerde ontwikkelvloeistof gebruikt, waardoor de tapes onbruikbaar zijn. Het gaat om meerdere tapes, een blunder van jewelste. Verschillende kranten (hier en hier en hier) trokken het incident dan ook in twijfel en speculeerden over sabotage.

Opvallend is het in ieder geval wel: juist de scènes in het Bendlerblock zijn getroffen. Deze plek is omstreden. Tom Cruise is namelijk lid van de Scientology-kerk. Dat juist hij de rol van Duitslands belangrijkste verzetsheld zou spelen, stuitte op veel verzet. De rechter moest er zelfs aan te pas komen om het draaien mogelijk te maken.

Geen opmerkingen: