maandag 1 oktober 2007

Die deutsche Woche (2)

Het nieuws dat Berlijn en de rest van Duitsland bezighield.

* De Gabi-show is voorbij (zie eerder bericht). Ze verloor de verkiezingen voor CSU-partijvoorzitter kansloos en ging af door de zijdeur. Erwin Huber wordt de nieuwe voorzitter, Günther Beckstein Minister-President van Beieren.

* Het bezoek van de Dalai Lama suddert nog na. Frank-Walter Steinmeier, minister van Buitenlandse Zaken, verwacht dat de verhoudingen tussen China en Duitsland nog wel een tijdje slecht zullen blijven. China veroordeelde het gesprek tussen de Tibetaanse leider en Bondskanselier Angela Merkel.

* Het rommelt bij de Duitse spoorwegen. Er zijn privatiseringsplannen, maar het personeel kondigt stakingen aan en de klant is ontevreden. De aangekondigde prijsverhoging van 2,9 procent wakkert de onrust aan.

* Doping (1): de kranten stonden er weer vol van. De wereldkampioenschappen wielrennen vonden plaats in Stuttgart en heeft (nog) geen positieve gevallen opgeleverd. Dat Paolo Bettini kampioen werd, is een nachtmerrie voor de organisatie en zoete wraak van de Italiaan. Hij weigerde als enige een verplichte, maar juridisch waardeloze anti-dopingverklaring te ondertekenen. Nu kan de strijd beginnen: Bettini heeft aanklachten neergelegd bij de stad, de WK-organisatie en tv-zender ZDF.

* Doping (2): het wereldrecord van Haile Gebrselassie bij de marathon van Berlijn (2.04.26) wordt overschaduwd door dopingspeculaties, zowel voor als na de race. Zijn begeleider is immers Jos Hermens en begeleidde die niet ook dopingzondaars als Katrin Krabbe, Grit Breuer en Nils Schumann? De speculaties konden een geweldige dag in Berlijn niet verstoren. Foto's

Geen opmerkingen: