donderdag 27 september 2007

Het feestje van Gabi Pauli

De CSU staat voor een belangrijk weekend. De leden van de christen-democratische partij stemmen dan voor een nieuwe partijvoorzitter. De erfenis van Edmund Stoiber, de aftredende voorzitter en CSU-icoon, zal zwaar wegen op de schouders van de opvolger.

Gabriele Pauli (op de foto dansend met 'Stoiber'), rebel van de conservatieve CSU, rijdt op haar praalwagen door Duitsland en provoceert erop los. Zelden zo'n verkiezingscampagne gezien. Ze komt, tussen de feestjes door, met belachelijke politieke voorstellen. Hierdoor valt ze op, maar maakt ze zich ook volkomen kansloos. Lees hier hoe de vork in de steel zit.

Er zijn drie kandidaten: de rechtlijnige en betrouwbare Erwin Huber, de overspelige Horst Seehofer en de feestvierende Pauli. Drie maal raden wie het wordt...

UPDATE 1/10: En inderdaad is Erwin Huber de nieuwe partijvoorzitter. Met 58 procent van de stemmen bleef hij Horst Seehofer (39 procent) ruim voor. Pauli moest het met 2,5 procent doen: zaterdag bleek dat de CSU slechts vierentwintig rebellen kent. Tijdens de stemronde over het voorstel van het 7-jarig huwelijk werd ze volkomen geïsoleerd. Slechts één persoon stak een groen briefje in de lucht: Gabi Pauli.

Toch zorgde Gabi weer voor een vrolijke noot op de verder doodsaaie partijdag. Ze vroeg Günther Beckstein, de nieuwe Minister-President van Beieren, om een verklaring op een eerder gedane uitspraak. "Waarom vindt u dat ik naar een psychiater moet? Ik wil geen verontschuldiging, maar een uitleg." Beckstein, even uit het veld geslagen, zegt met iedereen de discussie aan te willen gaan. Toch neemt hij zijn woorden niet terug.

Geen opmerkingen: