maandag 22 oktober 2007

Die deutsche Woche (5)

Was er nog wat te beleven in de afgelopen week? Weinig, beetje een komkommerweek.

* Het krijg een vaste plek in deze rubriek: de treinstaking. Opnieuw legden de machinisten het werk neer, ditmaal afgelopen woensdag. Er werd vlak daarvoor wel een tegenbod gedaan door de Deutsche Bahn: 10 procent meer loon en eenmalig een uitkering van 2000 euro. Afgewezen.

* Twee Berlijnse landmarks bestonden deze week 100 jaar. Eerst was er het grote Kaufhaus des Westens (KaDeWe, fotoserie hier). Daarop volgde het duurste hotel van Berlijn, hotel Adlon bij de Brandenburger Tor.

* De oude Leo Kirch is terug. De seniele oude baas (81) heeft de rechten verworven voor de Bundesliga. Gekommen um zu bleiben, zo lijkt het, tot woede van de Duitse belastingbetaler bij mij aan het bureau. "Alle stadions zijn met belastinggeld neergezet en wat krijgen we ervoor terug? Een decoder."

* Het kan snel gaan in voetballand Duitsland. Nadat Jogi Löw een zomer lang de hemel in geprezen werd, was de 0-3 in München tegen Tsjechië een reden voor de pers om de zweep er eens goed overheen te leggen (hier, hier, hier en hier). Der Tagesspiegel liet zich toch tot een mooie fotoserie verleiden.

Geen opmerkingen: